.
:: : NYHETER : :: : SERIER : :: : PERSONGALLERI : :: : BOKEN : :: : PRESSMATERIAL : :: : KONTAKT : ::

2008/08/26

Leoparden

Han var en svår jävel. Det krävdes en hel del skissande för att komma fram till hur han skulle se ut.

Det kan bero på att jag inte bara hittade på honom från scratch, utan han baserar sig dels på en figur som jag har haft i bakhuvudet i decennier, som jag ursprungligen kallade för Jaguaren (heh). Och dels baserar han sig på en verklig person som jag bara har umgåtts med i några timmar för ungefär ett år sen, och inte riktigt minns hur han ser ut längre (hans namn hade jag glömt redan samma morgon, men ändå gjorde han ett outplånligt intryck på mig >:(:)).

Här är de första skisserna där han började se ut som han skulle.

Klicka på dem för att förstora.Leoparden har förstås roliga tatueringar. Han har nån sorts skumma kopplingar till centrala Afrika och har verkligen träffat en eller annan leopard.
På ryggen har han sin organisations emblem, med en hundrafoting, en skorpion och en nanobagrus (ett slags havskatt ...).

Asbesthjärtan: s. 14

WTF, hur kan det vara mer än en månad sen jag skissade den här sidan?! ;_;

Okej, ingen vågade gissa vad det är för låt Leoparden visslar, men här är alltså svaret.
När jag försökte komma på vad det skulle vara för låt hade jag bara en vag föreställning om något som jag inte riktigt kunde sätta fingret på. Så jag sökte runt på Last.fm och YouTube på måfå, efter nåt i stil med "schmexig blues sjungen av en man".
Men en dag insåg jag plötsligt att det ju för helvete var Jimi Hendrix jag tänkte på!!

2008/08/11

DevArt-mem ...

Jag har ett DeviantArt-konto bara för att kunna kolla på porrbilder som folk lägger upp där. Den enda grejen som jag själv har där är den här, som jag gjorde nyss.

Klockan är rätt mycket och min hjärna är rätt död. Imorgon ska jag: städa (första gången på flera månader), scanna in foton på hotta republikanska soldater i spanska inbördeskriget, lämna tillbaks biblioteksböcker, försöka kopiera en nyckel, jobba arslet av mig.

2008/08/05

Lästips!

Mitt verkliga liv sparkar mig i huvudet, och det är något fel med den nästa sidan som jag borde tuscha nu, men jag har ännu inte kommit på vad. Under tiden får ni läsa något annat ...

Istället för att länka till irriterande artiklar inom prostitutionsdebatten ska jag den här gången ge ett tips om en rolig serie.

Black Lagoon
av Rei Hiroe

När jag först började läsa den här serien från början tyckte jag att den var jättetramsig och tröttnade snart. Men för ett tag sen stötte jag på den sjätte volymen, och insåg att de tramsigt osannolika actionsekvenserna och den tramsigt högtravande handlingen till stor del hade utvecklats till galet kul osannolik action och handling med självdistans och glimten i ögat.
Vad det är: Huvudpersonerna är ett gäng moderna pirater som har sin bas i Thailand: chefen Dutch är en amerikansk Vietnam-veteran, hackern Benny är på både FBI:s och maffians dödslista, Revy ensam är allt de behöver i fråga om eldkraft, och Rock ... tja, tills alldeles nyligen hette han fortfarande Rokurou Okajima och var salaryman, men under en tjänsteresa kidnappades han av de tre piraterna, som är del av en illegal kurirgrupp vid namn Black Lagoon. Han trodde att hans företag skulle rädda honom, men de sket i honom, så han blev förbannad och tog värvning som lärling hos piraterna.
Vad jag tycker: Även om det blir mycket bättre allt eftersom tycker jag mig skönja att Rei Hiroe fuskar lite väl mycket med sin research, så om någon t.ex. ska vara en duktig dykare visas det inte genom hur vederbörande dyker, utan genom att någon kommenterar: "Hon är en bra dykare." Men om man ignorerar det kan man njuta av intressanta figurer och miljöer och galna actioneskapader.
Vad det har med Eva att göra: Många av lönnmördarna och gangstrarna som befolkar serien liknar dem som kan dyka upp i Evas värld, bland andra en galen mördare som är barnsköterska och har motsvarande uniform och tjocka glasögon. Det är inte minst en hel del Eva och Ting Yay-vibbar i spänningarna mellan Revy och Rock.Tyngdkraften, hallå? Revy gör badass-situps hängande från en stång, men tecknarna har missbedömt hur kroppens tyngdpunkt skiftar när man inte har någon vägg bakom som man kan spjärna emot. Testa själva hemma och se.
Trots små men tyvärr rätt ofta förekommende blundrar som denna är Black Lagoon en jätterolig serie som rekommenderas varmt till alla som gillar Eva.