.
:: : NYHETER : :: : SERIER : :: : PERSONGALLERI : :: : BOKEN : :: : PRESSMATERIAL : :: : KONTAKT : ::

2008/02/16

Typografi

Det här är kanske mer för grafikernördar, men iallafall:

Jag hade egentigen tänkt använda Downcome som det genomgående typsnittet för titlar i Eva-boken. Jag har använt det hittills i de nyare serierna och här ovan i bloggbannern. Men sen dess har jag sett det överallt, från C'est Bon Kultur över guideböcker om spår efter Hitlertyskland till animationer för Superbowl.
Visserligen har folk mycket sällan brytt sig om att modifiera splattret omkring bokstäverna när det finns flera av samma bokstav i en titel, vilket jag brukar göra, så det kunde förvisso vara ett slags dryg och överlägsen "kulturgärning" att demonstrera att man ju kanske borde göra det när man använder det här typsnittet, så att det inte ser stelt ut. Heh.
Men jag vill hellre göra alldeles egna titlar som ingen annan har ...

För övrigt har jag nu fullföljt min ed, så jag kan snart börja teckna nästa historia om Eva, när det har lugnat sig lite på jobbfronten (deadline för fyra böcker i slutet av månaden). Argh, att jag inte hade tecknat några riktiga serier sen november förra året.

V`(••)´V


:: :: :: Edit 19/2: :: :: ::

Men varför variera Downcome manuellt när man kan använda Dirty Ego - i samma stil fast mjukare och även den från misprinted type - som faktiskt har varianter i själva typsnittet ...? (Jag har uppenbarligen haft det installerat hur länge som helst, helt omedveten om dess existens.)Fast jag börjar väl snart se Dirty Ego överallt också.

Inga kommentarer: