.
:: : NYHETER : :: : SERIER : :: : PERSONGALLERI : :: : BOKEN : :: : PRESSMATERIAL : :: : KONTAKT : ::

2008/10/19

Coming soon: 24-timmarsserie!!!

Jag var länge osäker på om jag skulle delta i 24 Hour Comics Day eller inte, eftersom jag har lyckats förkyla mig igen, för omväxlings skull. Men vad fan. Förkylningen är redan på det rena snorstadiet, så det var inte så illa.
Om jag inte hade sovit 4 timmar mitt i (inte minst för att vila min smärtande högertumme - !) hade jag hunnit klart med alla 24 sidorna, men nu får jag göra på "Eastman-manér" (se länken ovan) och rita de resterande tre sidorna utanför de 24 timmarna. När det är gjort lägger jag upp serien här. Den handlar nämligen om Eva. Whee!

Tillställningen ordnades av seriebiblioteket Renate, och ägde rum i gallerin tillhörande seriebutiken Neurotitan. Det var jättekul och motiverande att sitta ihop med 39 andra trevliga tecknare och rita på. Det är nästan som magi: man sätter sig och ritar, och nästa dag har man plötsligt en massa färdiga seriesidor!!!!

Jag har velat jobba på att göra min teckningsstil mer effektiv, och det här var en perfekt övning, eftersom en sida inte får ta längre tid än ungefär en timme om man ska hinna med alla 24 sidorna. Jag använde i princip bara en tunn penna och en tjock pensel och skissade minimalt (nästan bara folks ansikten), och eftersom jag inte är så van vid att jobba så ser teckningarna helt sjukt kassa ut på de första sidorna, men så småningom blir det bättre ...

2 kommentarer:

Ainur Elmgren sa...

Jag skulle vilja prova på det där, tyvärr har jag inte så många heldygn innestående efter mina avhandlingseskapader... Man kan ju inte hålla på så där *för* ofta när man är i min ålder.
Om man skulle vilja delta i något sånt, måste man då göra researchen under dygnet eller får man ha med sig källmaterial eller använda internet?... (t ex om man vill kolla upp, säg, tyska uniformer från 1. världskriget.) Är det fusk?

Tinet sa...

Nja, en gång om året är väl lagom? V`(oo)´V

Man får researcha innan, och ta med sig källmaterial och använda dator med internet.
Men nedtecknat manus (om man nu kör med sånt) och teckningar får man bara göra inom de 24 timmarna.

Jag gjorde ingen research och hade inget internät med mig, så mopederna som dök upp i min serie fick jag rita ur minnet. Men det är ju i och för sig också en rolig övning och ett prov på ens minne och iakttagelseförmåga ...

Före internet var mina researchmöjligheter också väldigt begränsade, och ibland kan jag tycka att det var bättre förr, eftersom jag var tvungen att använda mer fantasi. V´(oo)`V