.
:: : NYHETER : :: : SERIER : :: : PERSONGALLERI : :: : BOKEN : :: : PRESSMATERIAL : :: : KONTAKT : ::

2008/11/12

Skrivkramp & Ting Yay

Efter 24-timmarsseriedagen kände jag mig så säker på mitt tecknande och höll på och tänkte "whee, jag kan ju teckna" hela dagarna, men nu är jag inne i en manusmässig svacka igen. Förmodligen för att jag är inne på fel spår med den sidan som jag tvekar inför att tuscha just nu. Ho hum.

Under tiden kan vi underhålla oss med följande:

Fråga: Hur skulle Ting Yay se ut som en verklig människa?
Svar: Filmen som inspirerade mig till att överhuvudtaget göra soloserier om Eva är Wong Kar-Wais Chungking Express, närmare bestämt den första delen. Den som inte har sett filmen måste göra det snarast.

Ting Yay är inspirerad av Takeshi Kaneshiros karaktär i filmen.Detektiven He Zhiwu (Takeshi Kaneshiro, då 21 år) är i processen att komma över ett kärleksförhållande som tagit slut. Han kollar maniskt efter meddelanden från sin före detta flickvän på sin personsökare och ringer till gamla kompisar och ex-flickvännens släktingar. Varje dag köper han en konserv ananas med bästföredatumet 1 maj. Hans f. d. flickvän gjorde slut med honom 1 april, och han beslöt sig för att "leka med" i skämtet i en månad. Dessutom hette hon May och gillade ananas, och 1 maj är hans födelsedag.Men den 30 april finns det inga sådana konserver till salu längre, och i samband med det kommer han till insikten att det verkligen är över. Så han går till en bar och hänger lite, och så får han idén att förälska sig i den första bästa kvinnan som kommer in.

Det visar sig vara en mystisk kvinna (Brigitte Lin) i peruk, regnkappa och solglasögon, en heroinsmugglare som har fuckat upp rejält.Men det vet He Zhiwu inget om, och det har inte heller någon betydelse. Hur kort och obetydligt detta möte än kan verka kommer de båda att minnas det i resten av sina liv.

...

Den koreansk-amerikanske modellen/K-dramaskådespelaren Dennis Oh ser också rätt mycket ut som jag ritar Ting Yay nuförtiden.2 kommentarer:

Anonym sa...

Kiitti tästä sivusta! Oon täysin kyllästyny katteleen reinfeldt-pulloposkia!

Tinet sa...

Niin, onneks maailmassa on muitakin miehiä kuin Reindeldtejä ...