.
:: : NYHETER : :: : SERIER : :: : PERSONGALLERI : :: : BOKEN : :: : PRESSMATERIAL : :: : KONTAKT : ::

2009/10/16

Inget statligt litteraturstöd till Eva

Inte för att det förvånar mig, så trashig som Eva är ...
Det statliga litteraturstödet fördelas av Statens Kulturråd och delas ut i tio kategorier, varav tecknade serier är en. [...] Syftet med litteraturstödet är enligt Kulturrådet "att främja kvalitet och mångsidighet i bokutgivningen så att läsarna garanteras ett brett urval av god litteratur". (Mer på Seriewikin.)
På Komika Magasin finns en redovisning för vilka serieböcker som har fått avslag respektive bifall åren 2007 och 2008.

Som Horst säger:
"Det måste ju ha varit inehållet, möjligen även dina flotta teckningar utanför de just nu gällande seriekonstnärliga ramarna.
Men mest nog innehållet som måste ha skrämt bort dem precis som hos Bitchy 3: en hora som inte är nedknarkad, som inte bli misshandlad av torskarna, som inte haft massor med pojkvänner som misshandlat henne, inte ens pappan och halva manliga släkten verkar ha dragit över henne i barndomen. Hon verkar trivas med att vara hora! Och hon använder ohejdad våld (det får kvinnor bara göra i film eller i bra litteratur). Eva ligger alltså så långt det bara går utanför sveriges feministiska, politiska och kulturella konsens. Och då skulle KR gå emot det? Sällan."

Eva blir ju misshandlad av flera stycken torskar, men "problemet" är väl att hon kan försvara sig och inte är något Lilja 4-Ever-"offer".
Men om det stämmer annars är väl min feminism inte kulturrådets feminism ...

Men Horst hade ändå nästan halvt räknat på att Eva skulle få kulturstöd, så nu är han ledsen. Gör honom glad igen genom att köpa boken om du inte redan har gjort det!

Inga kommentarer: