.
:: : NYHETER : :: : SERIER : :: : PERSONGALLERI : :: : BOKEN : :: : PRESSMATERIAL : :: : KONTAKT : ::

2007/10/29

Nikotin!!!!

Ilan, som kommer från USA, kommenterade förresten att de röker så mycket. "Är du medveten om att du främjar rökande med dina serier?", frågade han halvt på skämt. Han har i och för sig bara sett Brevbärarblues, som är en väldigt snäll och gullig serie och inte alls lika sjuk som flera andra av berättelserna i den här sviten.

Men det finns hur som helst flera anledningar till varför de röker så mycket:
1. Det är en kulturell grej. I den här delen av världen, på den tiden när detta utspelar sig, röker folk en jävla massa. Lite som på 1970-talet i Västeuropa.
2. En del av dem som röker är lite självdestruktiva. Eva också, fast hon aldrig skulle erkänna det.
3. Nikotin i cigarettform är en drog som jag själv tycker är snarare sympatisk i jämförelse med andra droger, även om jag inte röker själv och förmodligen inte kommer att göra det i framtiden. Jag tycker att det är helt groteskt hur rökare blir förföljda, medan alkohol ofta är helt accepterat, fast det kan vara så obehagligt och farligt, inte bara för den som dricker själv, utan för vem som helst som kommer i vägen för någon som har druckit för mycket alkohol och "förlorat omdömet", som man brukar säga.
Av någon anledning har jag övervägande positiva associationer till cigarettrök - många av de mest sympatiska människorna jag känner röker eller har rökt, jag rökte själv sporadiskt när jag var yngre (aldrig så mycket att jag skulle ha blivit avhängig av det, dock), och jag har till och med hånglat med rökare, och det var inte det minsta obehagligt!!!!!1

I övrigt lämnar jag ordet till den unge John Frusciante, som i den här intervjun från 1989, c:a 3 minuter in i filmklippet, är på ungefär samma nivå i sin inställning till cigaretter som de här serierna ...(Det här är förresten del 2 av intervjun - här är del 1.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

MITÄ, koska sää oot röökannu???

Tinet sa...

Kun olin nuorempi.