.
:: : NYHETER : :: : SERIER : :: : PERSONGALLERI : :: : BOKEN : :: : PRESSMATERIAL : :: : KONTAKT : ::

2008/12/27

Seriesex

Fråga: Finns det sex i serier?
Svar: Seriesverige (bl.a. SeF:s forum samt Stef Gaines förträffliga inlägg) debatterar just nu huruvida det finns sex i serier. Det finns i alla fall sex i mina serier. Jag vet inte om det alltid kan klassas som det så hett efterlysta "feministiska sexet" ("1. Inget fokus på maktspel" - tveksamt, "2. Kvinnliga subjekt" - det också, "3. Manliga objekt" - det också). Ett "problem" kan vara att jag alltför ofta kan tendera till att skildra sexscener mellan Eva och Ting Yay ur Ting Yays synvinkel, men jag är medveten om problemet och jobbar på det.
Jag är i alla fall feminist, men mina sexskildringar i serierna om Eva är inte idealiserande - så som jag helst skulle vilja ha det - utan speglar rätt realistiskt (!) mina upplevelser i verkliga livet - så som det har varit för mig, på gott eller ont. (Drivgods är däremot en helt annan sorts serie, och det lilla sexet som kan tänkas förekomma där är idealiserat.)

A propos sex:

Fråga: Är Eva relationsanarkist?
Svar: Litmustestet vore kanske: "Skulle Eva ha sex med någon annan än Ting Yay av egen fri vilja utan att ta betalt för det, samtidigt som hon har ett förhållande med honom?" Jag är faktiskt inte helt säker på svaret här.

Inga kommentarer: