.
:: : NYHETER : :: : SERIER : :: : PERSONGALLERI : :: : BOKEN : :: : PRESSMATERIAL : :: : KONTAKT : ::

2008/06/16

Asbesthjärtan: s. 10

Klicka på bilden för att läsa.

Hemma hos Ting Yay och ShuMin normala handstil är förstås ännu otydligare än min textningshandstil. Det står:
(Toaletter på bakgården)
Tvättrum - Kök - Vardagsrum
Presenning som tak
(I vardagsrummet:) Shu - Bord - T.Y. - "Sängugn" - Byrå

Här och här är lite mer info om sängugnar (kang). Egentligen hör de nog inte riktigt hemma i Kanton-regionen, utan mer i kallare delar av Kina, men det är så mysigt att jag var tvungen att ha med en sån ändå. Och det är ändå snö och minusgrader här på vintrarna ibland, så det är inte så ologiskt.
Något som ändå är lite osannolikt är att de har ett separat kök/matförråd, fast de ju borde laga mat och göra allt annat också på sin sängugn, men vad fan.
Tvättrummet har väggar av trä, medan de båda andra rummen är murade. Pålarna på takterrassen används av alla husets invånare till att hänga tvätt.

Deras hem baserar sig rätt mycket på en serie foton i boken "China - a Visual Adventure" av Carl Mydans och Michael Demarest (Simon and Shuster, 1979) från gatan "Två brunnar" i Kanton.
Ting Yay och Shu har det ju egentligen rätt lyxigt jämfört med t.ex. Nicoles rum på 5-6 kvadratmeter eller Evas gamla hem, en av fyra bäddar i ett rum på c:a 12 kvadrat, men de var också en familj på tre personer innan deras morsa dog. Utrymmet kompenseras också av att de inte har rinnande vatten (så de måste bära upp sitt vatten från en av de gemensamma brunnarna på gatan) och att byggnaden är i dåligt skick. Det luktar gott hemma hos dem, som i en fuktig källare.

2008/06/12

Asbesthjärtan: s. 9

Klicka på bilden för att läsa.

Yay, enkla bakgrunder på hela sidan!

Manji i Blade of the Immortal observerade hur hans svärdkonst hade blivit allt slarvigare sen blodmaskarna hade gjort honom praktiskt taget osårbar. Något liknande har hänt med min pennkonst sedan Photoshop gjorde mig praktiskt taget osårbar. Förr såg mina original kassa ut för att jag inte kunde teckna rent tekniskt. Nu kan jag teckna rätt bra rent tekniskt, men den makt som Ctrl+Z och Ctrl+Y dagligen utövar på min hjärna har gjort mig till en slarvig jävel, så mina original ser kassa ut på ett annat sätt.

Först när jag redan hade skissat Bijou och Eva i ruta 3 och höll på med pratbubblorna insåg jag att det skulle skapa ett bättre flöde över sidan om allt Bijou sade var i en större bubbla till vänster om henne. Men jag orkade inte skissa om dem, så jag gjorde rutan i två delar som jag sen lappade ihop i Photoshop.

...

Fråga: Eva har varit naken jättemycket. Emedan hon kanske inte har varit ett sexobjekt i dessa scener vore det trevligt om Ting Yay kunde få vara ett sexobjekt oftare. Och naken. Plz?
Svar: Ja, jag jobbar på det.

2008/06/11

Extraserie!

För att återkomma till en tidigare fråga ...

Fråga: Jag läste nyss Udda Tisdag, och Eva har ju enligt den helt vansinnigt perversa intimtatueringar. Vad tyckte Ting Yay om dem när han såg dem för första gången?

Klicka på bilden för att läsa svaret.
Det är dessutom en faktor i svaret på en annan fråga, nämligen hur Eva och Ting Yay kan ha varit ihop så (relativt) länge. Det tog jättelänge innan Ting Yay ens vågade ha sex med Eva, så deras, öh, relation har utvecklats sakta men säkert(?). De träffas normalt ungefär en gång i veckan, så det har rent allmänt inte varit så hemskt intensivt.

Fråga: Var Ting Yay jungfru när han träffade Eva?
Svar: Jag är inte helt säker. Jag misstänker att han kan ha gjort någon enstaka sexuell erfarenhet innan dess, kanske med en annan prostituerad, mest på grund av grupptryck.

2008/06/10

Asbesthjärtan: s. 8

Klicka på bilden för att läsa.

Note so self: det här är sista gången jag lägger in en stor översiktsbild med nån jobbig interiör som sista ruta på sidan. Jag vägrade göra något annat innan jag hade tuschat klart den här sidan idag, så det gick ändå, på nåt sätt.

Barkyparen är baserad på en kille som jobbar i ett cafe här på andra sidan gatan. Han har redan stått modell för en varulv som eventuellt ska dyka upp i serien om Ebba, om jag nånsin fortsätter på den. Men till dess kan han ju ha lite biroller annanstans ...

2008/06/07

Asbesthjärtan: s. 7

Klicka på bilden för att läsa.

Jag ändrade också lite i en pratbubbla i ruta 3 på sidan 6. När jag textade den rutan gjorde jag det visst på autopilot och glömde att det skulle stå "fan" i den ena bubblan och "jävel" i den andra. (Jag hade tidigare dividerat en del om vem av de två som skulle använda vilket av de båda orden.)

2008/06/04

Asbesthjärtan: s. 6

Klicka på bilden för att läsa.

Jag fattar inte varför det tog flera veckor (nästan) att tuscha den här sidan. Jag misstänker att det var den sista rutan som jag fasade inför, men när jag kom på att jag kunde ha ett roligt mönster på tapeterna där gick det genast lite bättre. Whee!

I Wikipedia står det mer om Mae West-citatet ...

Det var också knepigt att komma på en sommarklänning för Eva. Här är lite skisser som jag gjorde innan.Eva säger: Så bra att du till slut kom på ett snitt som inte får mig att se så jävla fet ut.
Tinet säger: Var glad för att du överhuvudtaget kan ha på dig klänningar. Jag ser helt grotesk ut och känner mig naken i klänning. Lite jobbigt när det är så varmt som det är just nu (30 grader).