.
:: : NYHETER : :: : SERIER : :: : PERSONGALLERI : :: : BOKEN : :: : PRESSMATERIAL : :: : KONTAKT : ::

2009/04/21

Okej, det är nåt fel på mig.

Jag får nämligen ångest av att titta på de färdiga Asbesthjärtan-fanzinen. Det brukar jag aldrig få annars!!!

Hur som helst, en sak jag kom att tänka på är att om det kommande Eva-samlingsalbumet skulle ges ut på ett mindre seriöst (?) förlag, skulle marknadsföringsavdelningen kanske vilja kalla det för "den första svenska seinen-mangaboken/vuxenmangaboken". :oD De skulle, som så ofta i dessa fall, naturligtvis ignorera egenpublicerade serier, så jag misstänker att det kan stämma. Om man nu vill kalla mig för svensk och det jag gör för manga. (I den japanska genreindelningen är det iallafall seinen.)

3 kommentarer:

Ainur Elmgren sa...

Får du ångest för att du måste sälja dem snart? Jag känner mig också lite ångestfylld men det brukar jag ju alltid göra. Dessutom har jag inte fått mina än, så jag är bara avis på dig och Stef och alla andra...

Varför inte gekiga?

Tinet sa...

Jag får ångest för att någon sjuk del i mitt undermedvetna vill övertyga mig om att det suger. V`(oo)´V Fast det känns bättre idag.

Var inte gekiga mer ett historiskt fenomen ...? Det uppkom ju som en alternativbeteckning för "serier" när tecknare ville distansera sig från de mer glada och barnorienterade "manga" i Tezukastil. (Senare ritade förstås Tezuka också gekiga.)
Alla japanska serier som jag gillar kallas i alla fall seinen nuförtiden, om de inte gjordes på 50-60-70-talet ...

Tinet sa...

Fan, vad ska jag ha för bordsduk på SPX? Typiskt att jag kom att tänka på det först nu, när jag hade kunnat tjacka sjuka 70-talstextilier på eBay. Nu hinner jag inte.