.
:: : NYHETER : :: : SERIER : :: : PERSONGALLERI : :: : BOKEN : :: : PRESSMATERIAL : :: : KONTAKT : ::

2007/06/30

Helt apropå ...

Fråga: Varför lägga upp kompletta serier på nätet, förresten? Är det inte kasst för försäljningssiffrorna sen? ... Och skriva en massa dumheter om det hela? Alltså ...
Svar: Jag blir väldigt inspirerad av den alternativa musikscenen (se t.ex. den härliga lilla dokumentären Hit Music från Råfilm), så jag gillar att lägga ut saker gratis på nätet.
Den här bloggen ska kanske allra främst driva på mig medan jag jobbar på serierna. Om jag vet att sidan jag håller på att rita kommer att ligga uppe på nätet mycket snart inför allas blickar anstränger jag mig mer för att göra den så bra jag kan.
Dessutom finns det här möjligheten att få direkt feedback, något som ytterligare kan bidra till att göra serierna bättre.
(Historierna om Eva är dock kanske de enda serierna hittills som jag kan jobba med på det sättet. De är visst ungefär lika tuffa och hårdskinnade som deras huvudperson ...)

Fråga: ... Och varför envisas jag med det här "frågor&svar"-formatet?
Svar: Dels, som redan nämnts i fanzinet Glasregn, för att mitt favoritkapitel i James Joyces Odysseus ju är Ithaca. Och så är det kanske nån kvarleva från min period som aspirerande krigskorrespondent.
Men mest av allt är det för att det har blivit så att det bara måste vara så när det handlar om Eva.

2 kommentarer:

Ainur Elmgren sa...

Jag har vänner som kräver att jag ska lägga upp hela serierna i .zip-filer som sedan kan läsas i någon sorts serieläsningsmjukvara vars namn jag inte kommer ihåg just nu. Vet du något om det?

Det skulle vara intressant att veta om några av de här frågorna baseras på riktig feedback som du har fått av (främmat) folk. Du behöver ju inte nämna namn... Jag får minsann aldrig feedback i frågeformat, bara i form av påståenden...

Tinet sa...

En hel del av frågorna i den engelska Q&A:n (www.kommiekomiks.com/eva-QA.htm) är omarbetningar av autentiska påståenden (MYCKET oftare än direkta frågor).
Det är mest bara Horst som kan ge riktigt bra feedback. :o)

Jag misstänker f.ö. att en skum kommentar som jag slumpmässigt upptäckte en gång på 4chans vapenavdelning handlade om den här serien. Nån snubbe ville skaffa sig två pistoler, varav den ena var en CZ-75. I Gunsmith Cats beskrivs den som världens bästa handeldvapen. Så en annan snubbe svarade och ondgjorde sig över ungdomen nuförtiden som bara läser Gunsmith Cats och tror att de vet nåt om vapen, och lade sedan till: "Säg inte att den andra pistolen som du vill skaffa dig är en PM?"
Vilket är superskumt, eftersom PM:s inte alls förekommer i Gunsmith Cats, så han måste ha fått det från MIG???!!!! Jag nämner ju Gunsmith Cats som en av mina kunskapskällor i fråga om vapen i Q&A:n angående Evas pistol.

Hur som helst, frågorna här är väl än så länge mest bara grejer som jag själv vill förklara närmare, eller sånt som jag kan tänka mig att någon kanske undrar ...
Men jag hoppas att det blir lite mer "autentisk" feedback så småningom.

:: :: ::

Jaaa, jag vill också helst läsa långa serier i .zip-filer med det härliga programmet CDisplay! Här kan man ladda ner det:

http://www.geocities.com/
davidayton/CDisplay

Med det kan man inte bara läsa serier utan också t.ex. titta på luddbilder som man har samlat. Och filerna måste för all del inte vara komprimerade i .zip eller .rar för att man ska kunna läsa dem där, lätt och behändigt.