.
:: : NYHETER : :: : SERIER : :: : PERSONGALLERI : :: : BOKEN : :: : PRESSMATERIAL : :: : KONTAKT : ::

2008/05/30

Skiss

Jag funderade på ett omslag som skulle vara lite åt det här hållet, så det här är mest en skiss för att se om det skulle funka. För ett eventuellt omslag skulle jag förstås teckna bakgrunden för hand och, hrm, göra allt lite mer anatomiskt korrekt.(Klicka för lite större format)

Evas vänstra arm och hand ser groteska ut, och bilden har minst en sak gemensamt med den här tavlan (upptäckte jag när det redan var för sent):Brinnande frågor inför omslaget:

1. Vad fan ska boken heta?!
Bara "Eva" är ju redan upptaget, på samma förlag också, till råga på allt. Men inget annat känns särskilt passande.

2. Ska jag skippa mitt jobbiga efternamn och verkligen bara kalla mig Tinet som pseudonym?
Vilket förstås inte bara har med den här boken att göra, utan allt annat också. Jag har alltid signerat med bara Tinet, och att folk överhuvudtaget känner till mitt efternamn från mina fanzin har mest att göra med att jag kände mig tvungen att skriva ut det i min adress. Jag känner ingen särskild koppling till mitt nuvarande efternamn, för jag kände aldrig min morsas styvmorfar, som det kommer ifrån. Det är pinsamt svenskt (i själva verket finlandssvenskt), så folk kan välja att ignorera mitt konstiga förnamn och från min färg och mitt efternamn dra den förhastade slutsatsen att jag skulle vara arier.
Om jag dock fortfarande skulle heta Bavautdin (efter min farsa) skulle jag absolut inte använda det (möjligen för att förnedra den delen av min släkt med mina perversa serier). Men om jag hade tagit tillfället i akt då för många år sen och gift mig med en viss herr Jafarov skulle jag nog känna mig väldigt frestad att använda mig av "Tinet Jafarova" som det coolaste jävla namnet någonsin, fast det andra T:et i mitt namn förvisso skulle smälta samman med DZH-ljudet i Jafarova.
Slutligen är "Elmgren" ett mjukt ljud. Jag vill ha ett rätt igenom hårt namn, för jag är ju en hårding.
Dessutom har alla de coolaste serietecknarna pseudonymer med bara ett led!

2 kommentarer:

Ainur Elmgren sa...

Tinet är en jättebra signatur. Jag gillar hur namnet börjar och slutar på samma bokstav. Men hur vore det med Kaban eller Kabanova? Jafarova är också snyggt. Det låter kvinnligt, tufft och österländskt på samma gång. Tre rätt av tre möjliga. (Mmm, onda storvesirer...) Vet du vad Jafar betyder egentligen?

Jag gillar egentligen Elmgren (för egen del) men jag stör mig på konsonantklustret i mitten. LMG låter så kletigt. Ibland har jag funderat på en signatur för att kunna göra helt andra serier under den, t.ex. just mer perversa serier (som mina finska vänner hävdar att man kan tjäna pengar på). Ainur låter så snällt och fantasyaktigt att jag måste hitta på en annan "bränd".

Tinet sa...

Jag kan ju inte bara ta nåt namn helt plötsligt? Jag "finns" ju redan i "Seriesverige".Det är typ redan för sent för Kaban(ova). Folk skulle i bästa fall utgå från att jag hade gift mig med nån hårig ryss och/eller turk iallafall.

I min arabiska ordbok finns bara två ord med konsonantroten jîm-fâ-râ (som så vitt jag vet också bildar grunden till namnet Jafar). Det ena är jafr, "divination, fortunetelling", och det andra jufra (pl. jufar), "pit, hole". Jag gissar att "Jafar" kanske kommer från det förra ordet ...

"Lmgrrr ..." är vad Misu brukade säga när hon var envis.
Som pseudonym för perversa serier kan en variant på Misus namn funka bra. T.ex. M. Himitsu, Himitsu Victoria, Ulla M. von Ulm (om det är lite sado).
Om man vill göra supermaskulina våldspornografiska deckar-, kampsport-, skräck- eller spionthrillers kan man i sin tur använda sig av ett namn som Sergei Kabanov. "Sergay" om det är inslag av yaoi.