.
:: : NYHETER : :: : SERIER : :: : PERSONGALLERI : :: : BOKEN : :: : PRESSMATERIAL : :: : KONTAKT : ::

2009/09/28

Två recensioner

Stenhård hora som inte tar nån skit (nwt.se)
Det här är en väldigt trevlig recension, och den är skriven av Calle Hedrén, så det kanske inte är helt oväntat ...
Fast det är lite styggt hur han verkar ha läst in stygga saker som att "[Ting Yay] är inte Evas enda kärleksintresse. Det finns även en gangster som kallas Leoparden som är förälskad i henne och hänger på bordellen där hon jobbar. Även om Eva älskar Ting Yay är det svårt att hålla händerna från den snygge gangstern."
Nejjj ... Evas sätt mot Leoparden förändras ju genast när hon förstår att han inte är en kund. Och sen på slutet retar hon bara Ting Yay extra mycket för att hon tycker att det är så gulligt när han är svartsjuk (när han istället kunde vara upprörd och rentav göra slut på deras förhållande för att hon orsakar att han och hans syster hamnar i livsfara och misshandlas av sjuka nassar) ... :3
Och Leoparden är nog inte specifikt förälskad i henne, utan mest bara en machokille som måste flirta vilt med ALLA kvinnor han möter.
Han verkar förresten ha kopierat det där med "mycket BKAM och KPOW" från recensionen i GP. Öhh?

Svensk action: Asbesthjärtan (Simon säger)
Det här är också en väldigt trevlig recension. Och
"Det påminner lite grann om vad en recensent skrev om Tsui Harks film Peking Opera Blues när den hade svensk premiär (jag parafraserar): Det är som att sitta i en Volvo Amazon med jetmotor; det skramlar och skakar lite här och var, men undan går det och roligt är det."
... är bland det finaste som någon har sagt om serierna om Eva.

Även om det, som alltid, känns lite bisarrt när man kallar mig "Elmgren". Jag föredrar personligen "Tinet". (Det känns dock intressant nog lite mer naturligt när min syster Ainur kallas för "Elmgren", för hon är inte bara en fantastisk serietecknare utan dessutom en seriös historiker.)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker också att det känns lite opersonligt varje gång jag använder efternamnet i mina recensioner, men å andra sidan blir det lite för personligt med bara förnamnet. Lite "klapp på huvudet" att kalla någon jag inte känner för förnamnet, typ, men om du vill kan jag absolut kalla dig Tinet nästa gång jag recenserar dig ;-)

Tinet sa...

Jag har nog ett lite speciellt förhållande till mina namn. Jag identifierar mig inte så mycket med mitt nuvarande efternamn (jag bytte till det först i tonåren när mina föräldrar skildes).
Eftersom mitt förnamn är så ovanligt är det främst det som känns som "jag". Jag skulle säkert inte känna så om jag hette Anna, Maria eller något annat extremt vanligt ... :o)

Anonym sa...

Själv har jag ingen starkare känsla för mitt namn; det är bara praktiskt att andra har någonting att kalla mig, men jag identifierar mig inte alls med namnet Simon.

Så till exempel när jag talar engelska säger jag alltid att jag heter "Sajmon" eftersom det är naturligare på engelska.

Men strunt i det; tillbaka till läsningen... Tokyo Zombies, here I come!