.
:: : NYHETER : :: : SERIER : :: : PERSONGALLERI : :: : BOKEN : :: : PRESSMATERIAL : :: : KONTAKT : ::

2009/08/26

Recension i GP


Klicka för att läsa ^

Det är alltid spännande att se vad journalisterna faktiskt säger själva i sina recensioner. (Det mesta klipper de förstås ihop från pressmeddelandet.)
Det som Bella Stenberg säger själv är: "Eva är definitivt en annorlunda och atypisk svensk röst" (tjahh), att det inte är lika detaljerat tecknat som Sin City (?), och "Novellerna hade vunnit på att placeras i kronologisk ordning".

Det sista är rätt intressant - Brevbärarblues borde alltså ha varit först? Annars är ju alla noveller i kronologisk ordning.
Jag sorterade dem helt enkelt efter i vilken ordning jag ritade dem, eftersom det skulle kunna bli skumma hopp i teckningsstil annars, med tanke på att det är nio år mellan den första och den sista serien. Nu glider stilen mer omärkligt från Asfaltspeglar till Asbesthjärtan.
I Brevbärarblues finns upptakter till Asbesthjärtan, och i Glasregn finns upptakter till Brevbärarblues. Men förvisso hade boken säkert vunnit på att ha en senare och snyggare tecknad serie allra först ...

Nej, jag misstänker faktiskt att Stenberg desperat försökte hitta något som är dåligt med boken (det skulle ju inte vara någon bra recension annars), och det här var det enda hon kunde komma på. ;o)